دسترسی به منوها

جهان خلقت بر اساس حوزه‌های مغناطیسی ایجاد شده است

عضویت در خبرنامه

در این مقاله چه می‌خوانیم؟

از دیدگاه طب سنتی چینی این مسئله بیش از هر مورد دیگری حائز اهمیت است که بیشتر از اینکه به موقعیت فیزیکی اندام ها روابط و تعاملات و عملکرد آنها مورد بررسی قرار گیرد.

هر یک از اعضای اولیه بدن انسان دارای یک مریدین یا کانال انرژی و یا نصف النهار هستن. مریدین ها قسمت هایی هستند که در آنها انرژی حیات یا «چی» جریان دارد. این «چی» به بدن تغذیه رسانده و سعی بر متعادل نگه داشتن آن دارد.

در این مبحث درباره مریدین کلیه خواهیم پرداخت.

در پزشکی سنتی چینی کلیه ها همیشه همراه مثانه و این رو با هم جفت هستند یعنی هرگاه بخواهیم به کلیه ها بپردازیم حتما مثانه را هم باید مورد بررسی قرار دهیم.

محل فیزیکی قرار گیری کلیه ها در بدن در ناحیه پایین کمر درست پشت دنده های پایینی قرار دارند. کار کلیه ها فیلتر نمودن خون و تنظیم مایعات می باشد مثانه نیز درست در پشت استخوان شرمگاهی وجود دارد. کار مثانه ذخیره کردن ادرار و سپس دفع آن است.

اهمیت کلیه ها از نظر انرژی برای بدن بسیار بالاست چرا که کلیه ها ریشه تمام یین و یانگ های دیگر در بدن هستند. کلیه ها جینگ (ذات) را در خود دارند. استرس دشمن کلیه هاست این اندام فوق حیاتی در بدن موجب تعادل مایعات می شود و به طور نرمال با افزایش سن تحلیل می رود.

در طب سنتی چینی، مریدین کلیه برای حفظ انرژی عمیق و مقاومت و پایداری انسان بسیار مهم است. از علائم تحلیل رفتن کلیه ها مشکلاتی مانند تولید مثل، خستگی، پیری زودرس یا مشکلاتی در روند رشد است.

مریدین کلیه بر روی تنه به عنوان خطوط پارا محوری کنترل بر روی خط میانی شکمی کار می کند. از پا، نوک دنبالچه را لمس کرده و بعد از راه یک امتداد عمیق به ناحیه شرمگاهی وصل می شود . دقیقا بالای ناحیه دستگاه تناسلی مریدین کلیه یک کانال انرژی عمیق را به خط وسط می فرستد و به مریدین اجازه حرکت به چپ و راست را می دهد

 

ارتباط مریدین کلیه با قلب

مریدین کلیه در TCM از ناحیه تحتانی انگشت کوچک شروع شده و شکل مورب از وسط کف پا عبور کرده و در پشت سمت داخلی مچ پا خمیده می گردد. و بعد در راستای سمت درونی ساق پا به سمت بالا رفته و وارد بدن می گردد. با ران نزدیک دنبالیچه متصل شده و به سمت بالا جریان می یابد تا به کلیه وصل شود و بعد از آن به دو شاخه اصلی تقسیم می گردد:

یک شاخه به نقطه ای بیرون از ناحیه شرمگاهی می رود که به سمت بالا در نزدیکی شکم داخلی ادامه پیدا می کند. و به سمت درونی ترقوه ختم می گردد.

انشعاب دیگر آن به صورت درونی اجرا می گردد. از کلیه خراج شده و به سمت بالا جریان می یابد از کبد، دیافراگ، ریه ها،  گلو می گذرد و به ریشه زبان می رسد و آنجا خاتمه می یابد. شاخه کوچک دیگری از مریدین کلیه به نصف النهار قلب وصل می شود.

اگر بین مریدین کلیه و قلب ناهماهنگی رخ دهد مشکلاتی چون : اختلالات قلبی ریوی – اختلالات تناسلی – اختلالات کلیوی – اختلالات شن به وجود می آید که موجب بروز اختلالاتی در خواب می گردد به این صورت که فرد شب ها بی خواب می شود و در طول روز دائما کسل و خواب آلود است. حتی موجب می شود تحریک پذیری عصبی فرد افزایش یافته، افکار و احساسات پس از وقوع رویدادها و ناراحتی ها بر فرد غلبه کند. و ناراحتی های عاطفی فراوانی را تجربه کند.

 

 

نقش های مریدین کلیه

کلیه ها در سطح فیزیکی وظیفه رشد فیزیکی، عقل، بلوغ ذهنی و حتی پیری آدمیزاد را به عهده دارند. برای همین است که انرژی همه اینها در بافت های رشد یک دست و یکپارچه از استخوان ها و مغز گرفته تا دندان ها و مو ظاهر می گردد. عملکرد غدد آدرنال و تیروئید در چین باستان در حوزه کلیه ها شناخته شده برای همین است روی استرس، سطح و کیفیت انرژی و متابولیسم و تنظیم دمای بدن اثر می گذارد.

قدرت و انرژی و توان کلیه ها در میل جنسی، باروری و تولید مثل به عنوان سرمنشأ حیات شناخته می گردد. در سطح متافیزیکی، کلیه ها در مقام دروازه حیات، ریشه خاجی که ذات موروثی ما به نام «جینگ» را در خود جای داده است منعکس می گردند.

جینگ هم از والدین هم از اجداد انسان به او به ارث می رسد. جینگ مجموعه ای از ویژگی  های خانوادگی، داستان ها، اسیب های روانی، زخم ها و تمایلات رفتاری که افراد قبل از او داشتند می باشد. حتی می گویند حافظه نسلی و تروما در مغز استخوان ما و در بافت کلیه ها و ژن انسان ذخیره می گردد.

 

سیستم کلیه یا وزیر قدرت؟

کلیه به عنوان ضروری ترین و اصلی ترین منبع انرژی به عنوان «وزیر قدرت» مشهور شده است. انرژی یوآن چی که انرژی ماقبل تولد است و اساس زندگی را می سازد و مریدین و کانال انرژی کلیه ذخیره می گردد. برای همین است که کلیه ها را به عنوان «ریشه زندگی» می شناسند.

سیستم کلیوی شامل غدد فوق کلیوی هم هست. غدد فوق کلیوی متشکل از قشر آدرنال و بصل الکلی است. آنها مانند کلاه در بالای هر کدارم از کلیه ها قرار می گیرند و طیف وسیعی از هورمون های ضروری را ترشح می کنند. اگر قشر آدرنال آسیب ببیند خطر مرگ دارد.

سیستم کلیه شامل : بیضه ها در مردان و تخمدان ها در زنان می باشد که چینی ها آنها را « کلیه های خارجی » می نامند. کلیه ها عملکردهای جنسی و مربوط به تولید مثل را زیر نظر دارند. منبع اصلی نشاط جنسی بدن کلیه ها هستند. چینی ها سلامت کلیه را شاخص اصلی سلامتی و ایمنی بدن می دانند.

کلیه ها به ویژه غدد فوق کلیوی را ترس، استرس شدید، سوءاستفاده جنسی تخریب می کند. چینی ها معتقد هستند که یکی از دلایل اصلی تخریب های غدد فوق کلیوی، نقص ایمنی ، نشاط کم و ناتوانی جنسی است.

رشد و نمو استخوان ها و تغذیه مغز زیر نظر کلیه ها است. پس می توان گفت از دلایل کم خونی و نقص ایمنی ضعف مریدین کلیه می باشد. چینی ها نخاع و مغز را جزو مغز میدانند برای همین حافظه ضعیف، عدم توانایی تفکر صحیح و کمردرد از نشانه های تخریب و عدم تعادل انرژی مریدین کلیه به شمار می آید.

 

 

بدانید نشانه های ظاهری کلیه های سالم با وضعیت موهای سر و بدن مشخص می شود. و با روزنه گوش در ارتباط است. در نتیجه اگر گوش اصطلاحا زنگ بزند یا وز وز کند نشانه عدم تعادل در مریدین کلیه است. پس برای درمان حتما این مطلب را به خاطر داشته باشید.

هر نوع ترس در مورد عملکرد کلیه منجر به ایجاد حس ترس و پارانویا است چرا که کلیه ها جایگاه شجاعت، اراده و شهامت می باشند. همچنین ترس شدید می تواند موجب بی اختیاری ادرار شود این مسئله در طب غربی هم به اثبات رسیده است.

 

 

منابع :

https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/kidney-meridian

https://yinyanghouse.com/theory/acupuncturepoints/kidney_meridian_graphic/

https://thefullest.com/2022/01/17/a-guide-to-the-kidney-meridian/

https://jenniferraye.com/blog/bladder-and-kidney-meridian-yin-yoga

https://lieske.com/channels/5e-kidney.htm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *